Cena fiksne proteze

Cena fiksne proteze zavisi od vrste bravica koje se koriste.

 1. Tradicionalne, metalne bravice  650 evra
 2. Estetske, nevidljive (keramičke ili safirne) bravice   1000 evra
 3. Prozirne folije za ispravljanje zuba  100 evra/foliji

U cenu su uračunate sve kontrole kao i retaineri koje dobijate na kraju terapije. Plaćanje se vrši u ratama, na mesečnom nivou.

Kao poklon od nas dobijate i BESPLATNO izbeljivanje svih zuba nakon skidanja fiksne proteze.

http://www.dentalpetrovic.com

79 thoughts on “Cena fiksne proteze

 1. Postovana,

  Pre postavljanje fiksne proteze, potrebno je uraditi ortodontsku analizu koja kosta 40 evra i ukljucena je u cenu fiksne proteze. Ortodontska analiza podrazumeva analizu modela Vasih zuba i analizu 2 snimka, ortopan i telerendgen snimka. Nakon analize postavlja se definitivni plan terapije i prema tome se postavljaju bravice. Prilikom postvljanja fiksne proteze placa se 300 evra a ostatak do isplate fiksne u celosti se placa na mesecnim kontrolama po 100 evra. Kada se postavi i druga fiksna, nastavlja se sa placanjem po 100 evra na kontrolama do isplate obe fiksne u celosti. Znaci pocetni trosak Vam je 340 evra a ostatak se placa u ratama(10 rata).

  Pregled i uzimanje otisaka za ortodontsku analizu mozete zakazati putem maila ili na tel. 011 2863 777. Potrebno je da ponesete sa sobom ortopan snimak i profilni telerendgen snimak.

  Za sva dodatna pitanja, ja Vam stojim na raspolaganju.

  Srdacan pozdrav,

  Lara Petrovic

 2. Da li je posle nosenja fiksne proteze obavezno nosenje folija za ispravljanje i da li se nosi jedna folija od 100 evra na donjoj i jedna od 100 e na gornjoj vilici? Hvala unapred na odgovoru.

  • Postovana Milice,
   Retencione folije su obavezne kako bi odrzali rezultati postignuti ortodontskom terapijom. Njihova cena je ukljucena u ukupnu cenu fiksne proteze,tj. ne naplacuju se dodatno. Pozavrsetku terapije, od nas na poklon dobivate i gratis izbeljivanje zuba, kako bi upotpunili Vas novi savrseni osmeh 🙂

  • Postovana Marija,

   Najcesce problem nije samo u jednoj vilici, vec u obe, iako mozda izgleda da su zubi pravi. Takodje,pomeranje zuba u jednoj vilici zahteva i skladno pomeranje zuba u drugoj, kako bi i funkcijski svi zubi na kraju terapije bili idealno smesteni. Ukoliko imate imate blagi problem u polozaju samo prednjih zuba, dok su ostali bocni zubi u pravilnom polozaju, onda mozete da razmisljate i o folijama za ispravljanje zuba. Zakazite pregled na neki od telefona i moci cu Vam vise reci o op ijama koje bi za Vas bile najbolje.
   Pozdrav 🙂

 3. Postovana Mirjana,

  Prva rata se placa prilikom postavljanja fiksne proteze i iznosi polovinu iznosa jedne proteze , a ostatak do isplate obe proteze u celosti, se placa na mesecnim kontrolama po 100 evra

 4. Postovani,

  Ja bih morala da stavim fixnu protezu ali posto idem za 3 meseca na put, preporuceno mi je da nosim fixnu 3 meseca i da je pred put skinem i onda god. dana nosim folije ( toliko ostajem u inostranstvu ) pa kada se vratim da nastavim sa protezom. Mene zanima Vase misljenje da li mislite da moze neki efekat da se postigne za 3 meseca ( pod tim mislim da se dobiju zubi u liniji, posto sam cula da se zubi vec posle mes.dana isprave ali je naravno potrebno nositi duze da bi se navikli ) i da li ce moci folije da odrze dobijeni rezultat na godinu dana

  Pozdrav.

  • Postovana Olivera,
   Da li ce se Vasi zubi za 3 meseca nosenja fiksne proteze ispraviti i dovesti u linijuj, zavisi od pocetnog stanja Vasih zuba. Preciznoiji odgovor bih, dakle, mogla da Vam kazem na pregledu. Folije ce moci da drze zube u novom polozaju, ako ih nosite svako vece ili prema uputstvu koje Vam da ortodont.
   Pozdrav

  • Postovanje Mirjana,
   Za ortodontsku analizu je potrebno par dana, trebaju da se izliju gipsani modeli vilica, izanaliziraju odnosi zuba i vilica. Kada ortodont zavrsi analizu, u istom danu je moguce preneti Vam rezultate analize i postaviti fiksnu protezu, ukoliko nema potrebe za vadjenjem zuba. Ukoliko je potrebno vaditi odredjene zube, onda se postavljenje fiksne proteze vrsi 2 nedelje posle vadjenja.
   Pozdrav

 5. Mene zanimaju ove tradicionalne fixne proteze,imam izbacene prednje zube,samo me zanima zasto spominjete 2 proteze? I da li je cena 650e za sve ukupno?Pozz.

  • Postovana Saro,
   Cena je za jednu protezu, ali uvek se rade obe, zato sto problem postoji obicno u obe vilice i zbog postizanja idealnog zagrizaja, uvek se postavljaju obe proteze. Mozda ste Vi izuzetak od pravila, to bi mogli da vidimo tek na pregledu 🙂

 6. Ako se pridrzavamo svih pravila negovanja zuba prilikom nosnje fiksne proteze, da li je onda nemoguca pojava belih mrlja na zubima ili kvara pojedinih zuba?

 7. Poštovani,
  Ja sam u osnovnoj skoli nosila gornju fiksnu protezu. Medjutim nakon nekog vremena zubi su mi se ponovo iskrivili. Sada su mi i gornji i donji zubi u totalnom neskladu. Novca za protezu nemam. Da li znate koje su opcije za dobijanje besplatne fiksne proteze? Pozdrav

 8. Postovani,
  zivim u inostranstvu i zanima me koliko cesto je potrebno dolaziti na kontrolu ukoliko se nose prozirne folije a koliko u slucaju fiksne proteze?
  pozdrav

  • Postovana Natasa,
   Sve folije dobijete odmah i sami ih menjate na 3 – 4 nedelje. Kontrole za folije nisu tako ceste, na 3-6 meseci. Kontrole za fiksnu protezu su dosta cesece, na svakih 4-6 nedelja

 9. Postovani,
  Mozete li mi reci koliko je folija potrebno za ispravljanje zuba i da li je moguce pomocu njih korigovati preklapanje jedinice i dvojke?

  • Postovana Kristina,

   Zavisno od velicine preklopa jedinica i dvojki, kao i od kolicine raspolozivog mesta u zubnom luku, zavisi da li je folijama moguce resiti Vas problem ili ne. Pregled i ortodontska analiza bi mnogo toga pojasnili i dali pracizan odgovor na Vase pitanje.

  • Postovana Sanela,

   Cena fiksne proteze sa metalnim bravicama je 650 evra, a sa estetskim bravicama 1000 evra. Ako imate blagi problem u polozaju samo prednjih zuba, onda su mozda folije za ispravljanje zuba pravo resenje za Vas. Cena jedne folije je 100 evra.

  • Postovana Jelena,

   Folije su u pocetku nose svaku noc, zatim posle par meseci, svaku drugu noc, pa svaku trecu noc…. i postepeno se interval nosenja smanjuje, do jednom mesecno. Ali prakticno zauvek ili , ako zelite da preformulisem, sve dokle zelite da postignuti rezultat sa fiksnom protezom potraje.

 10. Postovani,interosovalo bih me ispravljanje otvorenog zagriza,te postavljanje bravica s unutrasnje strane zuba(cijena, vrijeme koje je potrebno za rezultate,te da li bravice uticu na govor).S obzirom da stanujem u Njemackoj koliko cesto bih morala dolaziti i da li bi to bilo izvodljivo?

  • Postovana Ann,
   Lingvalna proteza (2D) nije indikovana za resavanje slucajeva otvorenog zagrizaja. Najbolje resenje za Vas je postavljenje klasicne fiksne, s tim sto, ukoliko zelite da bravice budu minimalno vidljive, moj predlog su keramicke bravice. Kontrolu su na max mesec i po dana. Ukoliko mozete dolaziti u tim intervalima, onda je izvodljivo da postavite fiksnu kod nas. Cena fiksne proteze sa keramickim bravicama je 1000 evra, placanje je na rate. Po zavrsetku terapije, mi Vam poklanjamo besplatno izbeljivanje zuba.
   Za sva dodatna pitanja slobodno me kontaktirajte na dentalpetrovic@gmail.com

 11. Da li bi se fiksna proteza mogla staviti u Srbiji , naravno plaćanje odjednom sve , a zatezanje bravica raditi u Nemackoj , tj. da li imate iskustvo u vezi ortodoncije sa pacijentima iz inostranstva. Da li bi neki stomatolog pristao da zateže bravice aparata koji nije on uradio , naravno uz naknadu i koliko bi koštalo svako pojedinačno zatezanje tj. kontrola ? Unapred hvala na odgovoru

  • Postovana Natasa,

   Nemamo iskustava sa takvim slucajevima.Najsigurnije bi bilo da se Vi sami dogovorite sa ortodontom u Nemackoj i da sa njim proverite da li prihvata nastavak terapije nakon postavljenih bravica ovde. Ukoliko dobijete potvrdan odgovor, onda Vas plan ima smisla. Obrnuto je mnogo rizicnije – da prvo postavite fiksnu pa da onda trazite lekara koji ce da nastavi terapiju.

 12. Postovana,
  Imam izbacene ocnjake u gornjoj vilici, da li mogu da se isprave folijom ili je neophodna fiksna proteza? da li je ispravljanje zuba moguce i u 30-oj godini?
  hvala unapred..
  Pozdrav

  • Postovana Sanja,
   Na pregledu bih mogla da procenim da li su folije najbolje resenja za Vas ili je to, ipak, fiksna proteza. Ispravljanje zuba je moguce i u 30 – oj godini, bez brige 🙂

 13. imam 16 godina, imam deformitet izbacene donje vilice, da li moze deformitet da se otkloni sa fiksnom protezemo, mislim da li je kasno posto imam 16?

  • Postovana,
   u nekim slucajevima je dovoljna samo ortodontska terapija ( fiksna proteza) a u nekim kombinacija ortodontske ortognatske (hirurske) terapiije. Za detaljniji odgovor neophodno je uraditi ortodontsku analizu i analizu profilnog telerendgen snimka. Nije kasno za terapiju.

 14. Postovana,
  Imam problema sa gornjom trojkom, nije mi u nizu sa ostalim zubima, ubacena je. Interesuje me cena lingvalne proteze i da li je moguce staviti na samo taj jedan zub ili mora na vise zuba? Ako mora na vise zuba, recimo na 6 koja bi bila cena aparata? Ne bih stavljala klasicni fiksni aparat zbog estetike kada je u pitanju taj jedan zub.
  Srdacan pozdrav.

  • Postovana Nevena,
   Nije moguce postaviti bravice na jedan ili 6 zuba, mora na celi zubni niz. Na pregledu i nakon ortodontske analize Vam mogu reci da li ste pacijent za lingvalnu protezu.

 15. Postovana Lara,

  Zanima me da li mogu staviti folije za ispravljanje zuba samo na 4 (spojena) zuba?
  U pitanju je gornja vilica, dve jedinice i dve dvojke.

 16. zanima me ,da li su folije jednako efikasne kao i fiksne proteze jer imam izbacena samo cetiri zuba na gornjoj vilici i koliko dugo se nose folije za konacni ucinak

  • Postovana Ana, na pregledu bi mogli da vidimo da li su folije resenje za Vas. Ako jesu, podjednako su efikasne kao i fiksna proteza. Duzina nosenja folija zavisi od njihovog broja, maksimalmo 10 meseci.

 17. Zdravo, mene zanima koliko kosta folija za zube? Da li moze samo jedna folija da se uzme za gornju vilicu? Da li je efikasna? Koliko dugo mora da se nosi? Unpred hvala.

  • Postovana Sanja,
   Potreban broj folija se moze saznati nakon softverske analize. Do sada nismo imali pacijenta koji je problem resio samo sa jednom folijom. Folija vrsi pomeranja od o.3mm mesecno. cena jedne folije je 100 evra.

 18. Poštovani,
  zanima me da li radite Damon samoligirajuće i koja je njihova cena?
  I da li su moguće ređe kontrole za pacijente iz inostranstva? (bez obzira i ako terapija bude trajala duže)?
  Pozdrav

 19. Postovani,

  zagrizaj mi je pomeren u jednu stranu, nemam 35 i 36 (35 nije nikada ni izrasla sto je utvrdjeno snimkom a 36 sam izvadila pre 15 godina), 34 mi je zbog velikog prostora do 37 zaokrenuta. A sto se tice gornje vilice, spusten mi je luk sa desne strane upravo zbog nedostatka ova dva zuba, a 23 nije potpuno u ravni sa ostalim zubima. Zanima me da li bi bilo potrebno nosenje obe proteze, i koliko bi to moglo vremenski da traje?

  • Postovana Marija,
   Ipak je potrebno da dodjete na pregled kako bi videli celu situaciju u ustima. Ako se Vas problem moze resiti fiksnom protezom, u najvecem broju slucajeva je potrebno nositi obe proteze i terapija traje u proseku 1.5-2 godine. Nedostatak Vasih zuba i spustenost gornjih zuba moze da se resi i na druge nacine (protetska terapija npr.) te vam svakako preporucujem da ipak dodjete na pregled.
   Srdacan pozdrav,
   dr Lara Petrovic

 20. Postovani,

  Zanima me sledeca stvar. Zubi su mi nagurani u vilici i trebalo bi da nosim protezu. Pre par godina primetio sam da mi se donja vilica malo iskrivila u stranu, nije ekstremno, ali poneko primeti i kaze mi to). Da li je taj problem posledica krivih zuba (takodje urasle osmice) i da li je isti resiv od strane stomatologa/stomatoloskog hirurga, dakle u stomatoloskoj ordinaciji ili mora da se ukljuci i estetski hirurg?

  Pozdrav.

 21. Postovani,
  Imam na gornjoj vilici 2 kljove, slicno kao vampir i izbaceni su mi. Da li je moguce da se to ispravi fiksnom protezom?

 22. Postovani, imam problem otvorenog zagrizaja i 38 godina, jezik mi gura prednje zube pa otuda i otvoren zagrizaj, da li je za moj slucaj moguce staviti fiksnu protezu s obzirom na godine, i koliko bi bilo potrebno vremena za nosenje proteze.

 23. Sto se tice providnih proteza, jel 100 evra gornja i donja ili samo jedna?
  I da li je obavezno da se gornja i donja stavljaju? Ni gore, ni dole mi nisu ravni, ali mi je gornja bitnije, zato pitam. I koliko dana je potrebno od 1. pregleda dok ne dobijem folije?

  • Postovana Sandra,
   Cena je za jednu foliju. Potreban broj folija se moze odrediti nakon uzimanja otisaka zuba i softverske analize modela. Prosecan broj folija je 6-8, max 1o. Od prvog pregleda do predaje folija potrebno je do 7 dana.
   Pregled mozete zakazati na tel. 011 2863 777.
   Srdacan pozdrav!

  • Postovani Petre,
   Prozirne folije se razlikuju od invisalign terapije po tome sto mogu da deluju samo na blaze nepravilnosti prednjih zuba, za razliku od invisalign folija koje mogu da zamene u potpunosti fiksnu protezu. U proseku je potrebno 6-8 folija.

 24. Postovana, u gornjoj vilici mi je izbacena jedinica, a u donjoj su se iskrivile jedinice i dvojke. Kako bi teklo ispravljanje, koliko dugo bi trajalo?

 25. Postovani, ja uskoro stavljam fiksnu protezu, da li cu imati velike bolove, nosim obe proteze, imam deformitet u gornjoj vilici, vise je izbacena nego donja, i imam los nagrizaj, koliko cu morati da nosim protezu ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s